Tradicijas puoselėjame kartu!

Nors koronavirusas sutrikdė žmonių sveikatas, apvertė aukštyn kojomis mokymosi procesą, sustabdė įvairias ugdomąsias veiklas bei paveikė žmonių bendravimo įpročius, tačiau nepraradome vilties ir į visus gyvenimo siunčiamus iššūkius žvelgiame optimistiškai. Mūsų mokykloje ir toliau vykdomas Erasmus+ projektas „Music is a common language“ (Muzika bendra kalba), kurio įgyvendinimo trukmė yra pratęsta iki 2020 metų gruodžio mėnesio. 

Susirinkus vėl į klases, pradinių klasių ir ikimokyklinio ugdymo grupės vaikų laukė siurprizas. Jie turėjo nuostabią galimybę susipažinti su lietuvių liaudies kalba, muzika, instrumentais bei tautiniais rūbais gyvai, o ne per šiuolaikinių skaitmeninių įrenginių ekranus. Muzikos mokytojai R.Balsienė ir S.Balsys parengė į veiklas įtraukiančių, linksmų ir žaismingų etnografinių pamokėlių ciklą, kurių metu mokiniai dainavo, šoko, klausinėjo ir dalyvavo viktorinose apie senovinius instrumentus, papročius, lietuviškas tarmes.

Idėją paruošti tokius užsiėmimus gimė grįžus iš Škotijos, kur lankėsi projekto „Music is a common language“ dalyviai. Pamatę kaip Škotijos mokyklose yra įgyvendinamas nacionalinės muzikos projektas, kilo mintis, kad tokios veiklos yra labai reikalingos ir prasmingos, ugdant jaunąją kartą, ypač mūsų daugiatautėje ir daugiakalbėje bendruomenėje.

Taigi dainavome, šokome, dūzgėme ir džiaugėmės gyvu žmogišku bendravimu.