MOKAUSI KITAIP – PROJEKTINĖ VEIKLA

(įgyvendinant Erasmus+ 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus mokyklų mainų partnerysčių projektą (KA229) „STEAM within the classroom: solving ecological problems in collaboration“ (liet. „STEAM už klasės ribų: ekologines problemas sprendžiame bendradarbiaudami“)

Prabėgo jau daugiau kaip trys mėnesiai, kai Juodšilių „Šilo“ gimnazijoje buvo pradėtas įgyvendinti projektas „STEAM within the classroom: solving ecological problems in collaboration“. Per šį laiką mokiniai išbandė savo galimybes bei gebėjimus įvairiose veiklose: kūrė projekto logotipą, savęs pristatymus, filmuką apie gimnaziją, domėjosi ekologinėmis problemomis savo gyvenamosiose vietose, atliko apklausas, tyrimus, dalyvavo paskaitoje „Ekologinis pėdsakas ir kaip jį sumažinti“ VDU gamtos mokslų fakultete. Šioje paskaitoje mokiniai išgirdo apie tai, jog žmogaus sąlygotas poveikis aplinkai jau viršija natūralias globalios ekosistemos ribas. Gyvename ateities kartų sąskaita, naudodami ir teršdami daugiau nei aplinka gali suteikti. Paskaita apžvelgia vieną iš poveikio aplinkai rodiklių – ekologinį pėdsaką (šalies, miesto, asmeninį), ką jis parodo ir kaip jis skaičiuojamas. Buvo pristatomos galimybės kiekvienam kasdieniniame gyvenime prisidėti prie jo sumažinimo.

Įgyvendindami šias veiklas projekto dalyviai ne tik tobulino gamtamokslines, komunikavimo užsienio kalba, bet ir bendrąsias kompetencijas.

*straipsnyje pateikiama tik autoriaus nuomonė ir Komisija neatsako už jokį galimą juose pateikiamos informacijos naudojimą.