Metodinė – praktinė konferencija „Muzika-bendra kalba“

2020m. spalio 21d. Juodšilių „Šilo“ gimnazija tapo  traukos centru Vilniaus regiono mokyklų pradinių klasių, ikimokyklinio ugdymo, muzikos bei kitų dalykų pedagogams. Čia vyko  metodinė – praktinė konferencija „Muzika – bendra kalba“.

Konferencijos tikslas – pasidalinti gerąja patirtimi sėkmingai įgyvendinant Erasmus+ projektą „Music is a common language“ , susipažinti su naujais muzikos mokymo metodais bei aptarti ugdymo įvairinimo galimybes.

Konferencijos dalyvius pasveikino gimnazijos direktorė R. Agintienė, o projekto koordinatorė Ž. Šemelienė trumpai pristatė projekto tikslus, uždavinius, veiklas, jau matomus rezultatus, pabrėžė jų aktualumą bei įtaką vaikų psichologinei, emocinei gerovei mokykloje.

Muzikos mokytoja R. Balsienė pristatė projekto partnerių taikomą skaitmeninę muzikos mokymo platformą „Charanga“ bei K. Orrfo muzikos mokymo metodą. Ji pabrėžė, kad džiugios emocijos pamokų metu natūraliai skatina vaikus būti laimingais, linksmais bei būti gerais aplinkiniams. Kūrybiškai taikomi muzikos mokymo metodai  skatina vaikų emocinį įsijautimą ir nuramina įaudrintas emocijas, teigiamai veikia ne tik nuotaiką, bet ir bendrą suvokimą, elgesį.

Džiugu, jog mokytojams ši konferencija buvo naudinga ne vien teoriniu aspektu, bet ir praktiniu patyrimu – visi galėjo išbandyti naujus muzikos, ritmo, judesio pratimus ir atlikti užduotis. Tikimės, kad visi konferencijos dalyviai liko patenkinti ir įgytą patirtį pritaikys dirbdami su vaikais.