BŪTI AR NEBŪTI …GRAIKIJOJE?

Pandemijai vėl įgavus pagreitį visame pasaulyje, iš tiesų kyla nemažai abejonių ir iššūkių dėl trumpalaikių mokinių grupių mainų įgyvendinimo kontaktiniu būdu užsienyje: vykti ar nevykti, ar tikrai yra saugu, o gal paprasčiau viską organizuoti nuotoliniu būdu? Tačiau džiaugiamės, jog turėdami tėvų pasitikėjimą ir patys neabejodami, jog viskas bus gerai, pakėlėme sparnus į Graikiją kartu su šešiais mokiniais dalyvauti ERASMUS+ KA2 projekto „Strategies for teaching, education and learning motivation by STEAM (science, technology, engineering, art and maths) approach“ (Projekto Nr. 2019-1-RO01-KA201-063054) veiklose, kurios vyko spalio 25-29 d.

Mokiniai dirbdami grupėse kartu su kitais vaikais iš Portugalijos, Rumunijos, Graikijos turėjo puikią galimybę dalyvauti STEAM veiklose: vaikai kūrė statinius iš popieriaus, dalyvavo robotikos užsiėmimuose, bandė įveikti keturis iššūkius, susijusius su vandeniu. Smagu ir tai, jog pamokas vedė ir patirtimi dalijosi ne tik priimančios institucijos pedagogai, bet ir kiti atvykusieji mokytojai.

Be veiklų mokykloje, mokiniai taip pat turėjo galimybę aplankyti Volos miesto archeologijos muziejų bei senąjį plytų gamyklos muziejų, pamatyti žymųjį Atėnų akropolį, aplankyti garsųjį Meteorų vienuolynų kompleksą ir daugelį kitų vietų.

Ačiū Erasmus+ už švytinčias vaikų akis bei pažinimo džiaugsmą!