Pasaulinės vandens ir žemės dienos

Kovo ir balandžio mėnesiais yra minimos Pasaulinės vandens ir žemės dienos. Šių dienų minėjimo tikslas – skatinti sąmoningą požiūrį į vandenį, atkreipti dėmesį į aplinką, klimato problemas, neatsakingą vartojimą, bet kartu tai ir priminimas kiekvienam iš mūsų, kad savo darbais ir poelgiais galime prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo.

Gimnazijoje visą mėnesį ypač didelis dėmesys buvo skiriamas temoms, veikloms, susijusioms su ekologija, rūšiavimu, gamtos tarša, aplinkos puoselėjimu:

1-4 klasių mokiniams užsiėmimus apie vandenį vedė Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistė. Mokiniai atliko eksperimentus su vandeniu, diskutavo įvairiomis temomis („Nėra mažų šiukšlių“,  

„Vanduo-gyvybės šaltinis“, „Žemė -mūsų namai“ ir kt.). Sodino augalus, atliko įvairias kūrybines užduotis.

Vyresniųjų klasių mokiniai, bendradarbiaudami su Parudaminio girininkija, sodino medžius, taip pat bendradarbiaujant su Vilniaus Agroekologijos mokymo centro licėjumi, 8 kl. mokiniai dalyvavo protų kovose. Per geografijos pamokas mokiniai skaitė pranešimus apie globalias aplinkos problemas, dalyvavo aplinkosauginėje konferencijoje „Įdomioji ekologija“ bei akcijoje „Būk madingas – pakelk šiukšles“. 8-II kl. mokiniai dalyvavo pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ bei aplinkosauginės iniciatyvos „Kita forma“ organizuotoje nuotolinėje moksleivių kūrybiškumo ir eko-inovacijų kūrimo dirbtuvėse „Ateities lyderių eco-inkubatorius!“

Per įvairių dalykų pamokas buvo gvildenamos temos apie vandens svarbą ne tik žmogui, bet ir vandens svarbą gamtoje, diskutuota apie žemės išsaugojimą. Mokiniai savo mintis apie žemės išsaugojimą bei vandens tausojimą išreiškė ir per kūrybines veiklas: piešė piešinius, kūrė plakatus, muzikavo.

O visas veiklas vainikavo gimnazijos bendruomenės dalyvavimas akcijoje „DAROM“.

Mokinių darbų galerija:

https://www.emaze.com/@ALRZRQFZI/pasaulins-vandens-ir-ems-dienos2022