Sporto ir sveikatingumo diena Juodšilių „Šilo“ gimnazijoje

Birželio 21 d., įgyvendinant Erasmus+ projektą „Healthy body, healthy mind, healthy enviroment“ (Projekto Nr. 2020-1-LT01-KA229-078107_1), gimnazijoje vyko sporto ir sveikatingumo diena. Nors šventės planus bandė sujaukti visą dieną lyjantis lietus, pakoregavus programą ir veiklas perkėlus į gimnazijos erdves, viskas pavyko puikiai. Rytas prasidėjo nuo bendros mankštos sporto salėje, vėliau vaikai kartu su mokytojais dalyvavo įvairiose sportinėse veiklose: žaidė stalo tenisą, tinklinį, futbolą, išbandė jogą, žemesniųjų klasių mokiniai dalyvavo sveikatos žaidynėse, kurias organizavo Vilniaus visuomenės sveikatos biuro atstovai, taip pat įvyko susitikimas su karate čempionu Dariumi Petrikausku.

Suaugusieji gimnazijos bendruomenės nariai turėjo galimybę daugiau sužinoti apie savo kūną: su Kūno sudėties analizatoriumi, kurį atsivežė „VILNIUS SVEIKIAU“ atstovai, atliko kūno sudėties analizę, sužinojo savo svorį, kūno masės indeksą, biologinį amžių, riebalų ir raumenų santykį, vandens kiekį kūne bei kitus elementus.

Po šios dienos ir mokytojų, ir vaikų veiduose švytėjo šypsenos. Tai tik dar kartą įrodo, jog fizinis aktyvumas padeda užtikrinti gerą savijautą.