Erasmus+ projekto „You Can Do This“ baigiamasis vizitas Rumunijoje

Spalio  2-7 dienomis Juodšilių „Šilo“  gimnazijos atstovai: 7a, 8b,8a ir IA klasių mokiniai bei mokytojai  lankėsi Rumunijos  mieste Targoviste, kur dalyvavo Erasmus+ projekto „You Can Do This“ (liet.“Tu gali tai padaryti“) mokinių ir mokytojų trumpalaikiuose grupių mainuose. Šio vizito tikslas – ugdyti mokinių supratimą apie tinkamą fizinį aktyvumą, kuris yra vienas  svarbiausių gyvensenos veiksnių, stiprinančių fizinį pajėgumą, sveikatą bei gerinančių gyvenimo kokybę. Susitikimo metu mokiniai ir mokytojai dalinosi gerąja patirtimi su projekto partneriais iš Rumunijos, Lenkijos bei Turkijos.

Targovistės miesto Matei Basarab pagrindinės mokyklos organizuotos veiklos suteikė galimybę mokiniams dalyvauti sporto varžybose, susipažinti su mokyklos bei miesto sporto bazėmis, aplankyti Rumunijos istorinio paveldo vietas, pabendrauti su bendraamžiais iš kitų šalių, dalyvauti kūrybinėse  veiklose, parodyti savo sukurtas pateiktis apie įžymiausius šalių sportininkus.

Šio projekto dėka mokiniai ir mokytojai susipažino su Rumunijos švietimo sistemos  ypatumais, mokyklų darbo organizavimu, dalyvavo diskusijose, aptarė įvairias metodines veiklas, lankėsi pamokose.

Praleista turininga, tarptautinio bendradarbiavimo kupina savaitė Rumunijoje. Džiaugiamės konstruktyviais susitikimo rezultatais, užsimezgusia mokyklų draugyste, patobulintais anglų kalbos įgūdžiais ir padovanota galimybe susipažinti su Rumunijos kultūriniu paveldu.