POLICININKO PROFESIJA

2022 m. lapkričio mėn. 7a ir 9a klasės mokiniai lankėsi Vilniaus rajono policijos komisariate ir susipažino su policininko darbo specifika bei karjeros galimybėmis ir profesinėje sferoje kylančiais iššūkiais.

 Dvi policininkės vaizdžiai papasakojo apie jų darbo kasdienybę, parodė specialius darbo įrankius: antrankius, apsauginę liemenę, tramdymo lazdą (,,Bananą”, kurį kai kurie klasiokai bandė išskleisti), policininko diržą, kuriame laikomas ginklas, dujų balionėlį, radijo  siųstuvą. Taip pat buvo parodytos kameros, kuriose laikomi sulaikyti asmenys, automobiliai, kuriais patruliuoja policijos ekipažai.

Lietuvoje policininku gali tapti tik Lietuvos Respublikos pilietis, turintis vidurinį išsilavinimą, gerai mokantis valstybinę ir užsienio kalbas, pasižymintis fizine galia, drąsa bei šaltu protu.

Policininko darbas yra labai sunkus, bet įdomus. Ekskursija policijos komisariate visiems patiko, nes suteikė naujų žinių ir praplėtė akiratį. Gal būt ateityje kažkuris iš „Šilo” mokinių net pasirinktų šia profesija?…