3Q PROGRAMA

Nuo 2020 metų gimnazijos pradinio ugdymo mokiniai dalyvauja 3Q programoje. Kartu su mokytojais: Loreta Klimavičiene, Elita Bogdzevič, Rugile Čiupliene, Asta Kanaviniene ir Juozu Bagdonu vaikai mokosi lankstumo, ištvermės, balansinių pratimų fizinei sveikatai puoselėti, emocijų valdymo technikos, dėmesingumo ir atsipalaidavimo pratimų, kūrybinės vaizduotės lavinimo praktikos, gyvensenos  pagal gamtos ciklus, kūno higienos.  
3Q sveikatos ugdymo programa įgyvendinama 1a, 2a, 3b, 4b ir 5b klasėse integruojant ją į fizinio ugdymo pamokas. Programos vykdymą koordinuoja ugdymą organizuojančio skyriaus vedėja Asta Višneveckė.

3Q sveikatos ugdymo programa parengta remiantis šiais dokumentais: 

  1. LSMU atliktais Lietuvos moksleivių sveikatos tyrimais;
  2. PSO ir LSMU rekomendacijomis sveikatai gerinti;
  3. ŠMM 2016 m. spalio 25 d. patvirtintos „Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrosios programos” gairėmis,
  4. Geros mokyklos koncepcijos prioritetais (Nr. 1 – asmenybės branda);
  5. Fizinio ugdymo bendrąja programa, kuri apima ne tik sporto šakas, fizinį aktyvumą, bet ir sveiką gyvenseną (savęs pažinimas, savikontrolė ir kt.) judėjimo (laikysena, kvėpavimas) bei intelektinius įgūdžius (dėmesio koncentracija, pasitikėjimas savo jėgomis).

Plačiau apie 3Q programą: https://www.3q-education.lt/lt/