KOLEGIALUS MOKYMAS(-IS)

 3D TECHNOLOGIJOS. PROGRAMAVIMO ŽAIDIMAS ,,SCOTTIE GO“ 

 Šiuolaikinis gyvenimas neįsivaizduojamas be technologijų. Žengiant koja kojon su laiku, technologijos ir gimnazijoje tampa neatsiejama ugdymo proceso dalimi. Gimnazijos mokytojai mokinių motyvacijai, susidomėjimui mokomuoju dalyku stiprinti be vaizdo projektorių, interaktyvių lentų, kompiuterinių mokomųjų programų naudoja  ir 3D technologijas. 

Specialių 3D akinių pagalba matomi erdviniai vaizdai su galimybe virtualiai pažinti reiškinius, procesus. Mokiniai pamokų metu turi galimybę gilinti teorines žinias, o mokytojai – vaizdingiau ir įdomiau išdėstyti mokomąją medžiagą.   Pradinukai turi galimybę tokiu būdu susipažinti su Saulės sistema, mokytis matematikos veiksmų interaktyvioje 3D žaislų parduotuvėje. Taigi, bendradarbiaudamos, pradinio ugdymo mokytojos, Loreta Klimavičienė ir  Rita Falevičienė, 3a klasės mokiniams vedė pamoką ,,Dirbtiniai ir natūralūs šviesos šaltiniai. Planetos“. Pamoka vyko gimnazijos laboratorijoje.  

Pradinio ugdymo mokytoja Rita Falevičienė mokė 4a, 4b ir 2a klasės mokinius žaisti programavimo žaidimą ,,Scottie Go“. Šis edukacinis žaidimas tobulina analitinio ir loginio mąstymo įgūdžius; moko spręsti sudėtingas problemas ir dirbti komandoje; lavina algoritminę intuiciją; moko naudotis technologijomis kitais nei pramogų tikslais; įtraukia ir sudomina vaikus, skatina domėtis IT ir programavimu. Dėkojame pradinio ugdymo mokytojoms už gebėjimą bendradarbiauti ir dalintis gerąja patirtimi.