EUROPOS SVEIKOS MITYBOS DIENA

Lapkričio 8-ąją yra minima Europos sveikos mitybos diena, todėl ne tik šią dieną, bet ir visą savaitę gimnazijoje vyko įvairūs užsiėmimai, susiję su šia tema.

Priešmokyklinukai kalbėjosi apie sveiko maisto naudą žmogaus organizmui, buvo mokomi teisingai pasirinkti sveikatai naudingus maisto produktus.  Vaikai žaidė žaidimus, dalyvavo diskusijoje ,,Ką sveika valgyti, o ką – ne“, piešė ir aptarė sveiko maisto piramidę. 2b klasės mokiniai lipdė sveikos mitybos piramides-krepšelius, 3a kl. mokiniai  per technologijų pamoką paminėjo Pyragų dieną. Išsiaiškino, kokius sveikuoliškus  produktus reiktų išsirinkti pyrago kepimui, ieškojo informacijos apie palankius sveikatai produktus. Pasirodo, pyragai, sausainiai, keksiukai ir kiti gaminiai gali būti sveikuoliški ir nekenkti sveikatai!  Vaišindamiesi atsineštais kepiniais, aptarė elementarias gaminio kūrimo taisykles, gaminimo  etapus, net pasidalino kepinių receptais!

Per užsienio kalbos pamokas 5-8 kl. mokiniai klausėsi pristatymo apie sveiką mitybą, žaidė sveiko maisto BINGO. Aštuntokai ir devintokai nagrinėdami temas ,,Sveikas žmogus, sveikos mintys – teisingi poelgiai” per etikos pamokas susipažino su sveikos mitybos principais, aptarė juos, išklausė sveikos gyvensenos specialistės paskaitą moksleiviams ,,Sveika mityba. Nejaugi tai taip sunku?”, susipažino su vieno delno taisykle.

Vienuoliktokai  per ekonomikos pamoką skaitė straipsnį anglų kalba apie tai, kokią teigiamą įtaką vietinei ekonomikai ir bendruomenių vystymuisi turi prekyba sveikais maisto produktais. Diskutavo, kokių dar teigiamų pokyčių ekonomikai, be paminėtų straipsnyje, turi sveikos mitybos propagavimas.

Klasių vadovai vedė temines klasės valandėles, kuriose mokiniai diskutavo apie sveikatai palankią mitybą bei tvarų vartojimą.

Šios dienos minėjimas ir tam skirti renginiai tik dar kartą priminė, kad kiekvieno iš mūsų pasirinkimas, ką valgyti ar gerti turi įtakos ne tik sveikatai, gerai savijautai, gyvenimo kokybei, bet ir daugeliui kitų gyvenimo sričių – klimato kaitai, aplinkos taršai ir kt.