EDUKACIJA „ALTORIŲ ŠEŠĖLIAI”

Lapkričio 15 d. 12 valandą Vinco Mykolaičio-Putino memorialiniame bute-muziejuje 11-tokai ir  12-tokai su lietuvių kalbos mokytoja J. Gumbrevičiene ir fizinio ugdymo mokytoju J. Bagdonu vyko į edukaciją pagal audiovizualinį spektaklį „Altorių šešėly. Išsivadavimas”.

Interaktyvią edukaciją vedė ir joje vaidino Auksę iš romano Redita Dominaitytė. Ji yra ,,Knygos teatro” įkūrėja ir vadovė, TV ir radijo laidų vedėja, aktorė. Režisuoja spektaklius vaikams ir suaugusiems; organizuoja ir veda skaitymus, kultūrinius renginius, tinklalaides, stovyklas moterims ir vaikams.

Edukacijos metu susiskirstėme į 4 grupes ir 4 kambarius: salonas, svetainė, kino teatras, rašomasis kambarys. Buvo klausomasi audiovizualinio spektaklio „Altorių šešėly. Išsivadavimas”, kurio metu grupės turėjo užpildyti klausimyną. Daugiausia taškų surinkusi komanda laimėjo prizą. Klausimai buvo apie romaną, Vinco Mykolaičio- Putino biografiją ir to meto Lietuvos, pasaulio kultūrą.

Taip pat edukacijoje buvo ryškūs teatriniai elementai – metamos rožės, fokstroto šokio mokymas, mokinių vaidinimas, sausainiai ir gėrimai, kurie pagyvino veiklą, leido labiau įsijausti į veiksmą ir aplinkai suteikė jaukumo.