KVALIFIKACIJOS TOBULINIMO KURSAI AIRIJOJE, ĮGYVENDINANT ERASMUS+ KA122 PROJEKTĄ „ĮTRAUKIOJO MOKYMO STRATEGIJOS: NUO PASIRENGIMO IKI ĮGYVENDINIMO MOKYKLOJE” (NR.2022-1-LT01-KA122-SCH-000077430)

Gruodžio 11-16 dienomis gimnazijos psichologė, administracijos atstovė ir du mokytojai dalyvavo kvalifikacijos tobulinimo kursuose „Suppoting Diversity with Intercultural Education in the Classroom“ (liet. Tarpkultūrinio ugdymo įvairovė klasėje) Airijoje, Dubline.

Kursų metu dalyviai susipažino su įvairiomis programomis, kurių pagalba kitų kultūrų ir tik savo gimtąja kalba kalbantys mokiniai yra patraukliai ir greitai įtraukiami į ugdymo procesą. Praktinės užduotys, grupinis darbas, diskusijos su kitų šalių kursų dalyviais apie jų patirtį, sėkmes greitai adaptuojant kitataučius mokinius buvo labai prasmingos ir naudingos. Kursų dalyviai dirbtinio intelekto pagalba kūrė sėkmingos integruotos pamokos planą, praktinius uždavinius, naudojo greito vertimo programas, susipažino ir išbandė vaizdo diskusijų platformas. Interaktyvių platformų, programėlių naudojimas įtraukia, sudomina ir skatina bendradarbiavimą, kuria gerą emocinį mikroklimatą klasėje.

Dalyvavimas šiuose kursuose suteikė galimybę tobulinti kvalifikaciją, anglų kalbos žinias, susipažinti su kitų šalių ugdymo ypatumais, dalintis gerąja patirtimi, pažinti Airijos švietimo subtilybes, kultūrinį skirtumą, gamtos grožį.

Įgytos žinios kvalifikacijos tobulinimo kursuose bei įgyta tarptautinė patirtis padės gimnazijoje dar sėkmingiau organizuoti ugdymo procesą siekiant kuo labiau atliepti kiekvieno mokinio, ypač atvykusio iš kitos šalies, poreikius.

*straipsnyje pateikiama tik autoriaus nuomonė ir Komisija neatsako už jokį galimą juose pateikiamos informacijos naudojimą.