ERASMUS+ PROGRAMOS TARPTAUTINIS BENDRADARBIAVIMAS

Balandžio 7-13 dienomis mūsų gimnazijoje viešėjo 14 mokinių ir 3 mokytojai iš Mikalojaus Koperniko mokyklos Parlos miesto Ispanijoje. Šis svečių priėmimas mums buvo šiek tiek neįprastas, nes partnerių pagrindinė bendradarbiavimo sąlyga buvo mokinių apgyvendinimas šeimose. Džiugu, kad atsirado 12 šeimų, kurios nepabūgo atsakomybės, bendravimo anglų kalba ir priėmė 14 ispanų paauglių į savo būstus. Per savaitę tarp vaikų užsimezgęs ryšys pranoko visas baimes ir lūkesčius. Svečiai susipažino ne tik su mūsų gimnazija, jos gyvenimo ypatumais, bet taip pat turėjo galimybę patyrinėti Vilniaus senamiestį, pajusti Trakų pilies sienų istorijos didybę, sužinoti apie Vilniaus agroekologijos mokymo centre teikiamą profesinį ugdymą ir patiems „pačiupinėti“ kai kuriuos amatus. Kiekvieną dieną po bendrų veiklų mokykloje arba ekskursijose veiksmas „virė“ Juodšilių miestelio stadione. Futbolas, tinklinis ir krepšinis užpildė kalbos spragas ir dar tvirčiau sustiprino užsimezgusią draugystę.

Kadangi partnerių mokykloje, kaip ir mūsų gimnazijoje, muzikiniam ugdymui yra naudojamas Yamaha klasės orkestro (Yamaha Class Band) metodas, mokiniai socialinius, užsienio kalbos ir muzikinius įgūdžius tobulino orkestro repeticijų metu. Penktadienio vakarą gimnazijos aktų salėje šeimos klausė jungtinio pučiamųjų orkestro pasirodymo, vaišinosi savo atsineštais skanumynais, šoko tradicinius lietuvių liaudies šokius ir kitaip linksminosi.

Atsisveikinti buvo nelengva. Ne vienam skruostu nuriedėjo ašarėlė. Ši patirtis dar kartą patvirtino, kad net jei ir esame labai toli vieni nuo kitų atstumu, labai skirtingi savo kultūra ir tradicijomis, tačiau galime puikiai leisti laiką kartu, rasti įdomių bendrų veiklų ir per jas pažinti vieni kitus. Esame dėkingi už šią galimybę ir nuostabią savaitę kartu.