Mokytis yra įdomu!

Juodšilių „Šilo“ gimnazijos mokiniai, kuriuos domina šiuolaikinė techninė kūryba, kurie nori išmokti patys efektyvių šiuolaikinių technologijų pagalba sukurti savo sumanytą išmanų įtaisą, detalę ar programėlę, jau nebe pirmus metus dalyvauja VILNIUS TECH „Ateities inžinerijos” platformos (AI platforma) veiklose.

Šiuo metu 11-12 klasių mokinių komanda su fizikos mokytoja dalyvauja „Filmo kūrimo mobiliuoju įrenginiu“ modulyje. Mokiniai šių veiklų metu turi galimybę praktiškai susipažinti su filmo kūrimo etapais: prodiusavimu, scenarijaus kūrimu, režisūra, filmavimo technikos pasirinkimu, filmavimu bei medžiagos saugojimo formatais, apšvietimu, garso įrašymu, filmo montažu, spalvų koregavimu, titravimu ir galutiniu pateikimu. 2020-2021m. m. konkurso užduotis: sukurti savo filmo scenarijų, filmo pavadinimą bei plakatą ir nufilmavus mobiliuoju įrenginiu sumontuoti filmą su originaliu garso takeliu. Mūsų gimnazijos mokiniai kuria postapokalipsinį filmą.

11 kl. mokinė su technologijų mokytoja dalyvauja „Dizaino technologijų ir inovacijų“ modulyje: gamina šviestuvo gaubtą iš antrinių atliekų.