ATRADIMŲ IR PAŽINIMO DŽIAUGSMO KUPINA SAVAITĖ

Ši savaitė (2022 m. sausio 10-14 d.) Juodšilių „Šilo“ gimnazijoje buvo ypatinga: įvyko taip ilgai laukti  Erasmus+ KA2 projekto „Strategies for Teaching, Education And learning Motivation by STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Maths) approach” (Projekto Nr. 2019-1-RO01-KA201-063054) trumpalaikiai mokinių grupių mainai. Kartu su mūsų gimnazistais, juose dalyvavo mokiniai iš Portugalijos, Graikijos, Rumunijos bei nuotoliniu būdu jungėsi dalyviai iš Bulgarijos.

Šios penkios dienos projekto dalyviams dovanojo atradimų ir pažinimo džiaugsmo kupiną laiką: mokiniai dalyvavo įvairiose kūrybiškumą, problemų sprendimą bei kritinį mąstymą skatinančiose veiklose, eksperimentavo ir tyrinėjo. Mūsų gimnazijos mokytojai ir atvykę kolegos iš kitų šalių dalijosi gerąja patirtimi: vedė STEAM veiklas, kurios mokiniams labai patiko.

Taip pat projekto dalyviai aplankė Vilnių, Trakus, susipažino su lietuvių tradicijomis ir papročiais.

O svarbiausia – nuoširdi vaikų bendrystė, kai matai, jog visi stereotipai, bendravimo sunkumai, baimės, išankstinės nuostatos ima ir išnyksta.

*straipsnyje pateikiama tik autoriaus nuomonė ir Komisija neatsako už jokį galimą juose pateikiamos informacijos naudojimą.