2023 – 2024 MOKSLO METŲ BRANDOS EGZAMINŲ IR TARPINIŲ PATIKRINIMŲ TVARKARAŠČIAI

Atnaujintas 2023–2024 mokslo metų lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos, tarpinių patikrinimų ir brandos egzaminų tvarkaraštis

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) informuoja, kad švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymais  patvirtinti du brandos egzaminų organizavimą ir vykdymą reglamentuojantys tvarkos aprašai bei tarpinių patikrinimų ir brandos egzaminų tvarkaraščiai. 

Nauja redakcija išdėstytas Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas, kuris galios IV gimnazijos klasių mokiniams (dvyliktokams), ir naujai parengtas Valstybinių brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas – III gimnazijos klasių mokiniams (vienuoliktokams). Beveik visi tarpiniai patikrinimai vyks kovo mėnesį. Lietuvių kalbos ir literatūros tarpinis patikrinimas – balandžio 2-5 dienomis. Gegužės 7 d. istorijos tarpinis patikrinimas užbaigs III gimnazijos klasių mokinių patikrinimus. 

Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidės kaip ir praėjusiais metais – birželio 5 d. lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminu, o baigsis birželio 25 d. vokiečių kalbos valstybiniu brandos egzaminu. Paskutinis pakartotinės sesijos egzaminas – mokyklinis lietuvių kalbos ir literatūros – vyks liepos 12 d. 

Valstybinių brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas (taikoma 2024 m. III gimnazijos klasės mokiniams (vienuoliktokams) ir lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros tarpinio patikrinimo 11-12 klasės mokiniams)

Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas  (taikoma 2024 m. IV gimnazijos klasės mokiniams (dvyliktokams))

2023 – 2024 mokslo metų lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos, tarpinių patikrinimų ir brandos egzaminų tvarkaraščiai