KLIMATO SAVAITĖ 2023

Juodšilių „Šilo“ gimnazijos mokiniai kartu su mokytojais spalio 23–29 d. dalyvavo LR Aplinkos ministerijos jau penktąjį kartą rengiamoje iniciatyvoje Klimato savaitė. Nors įvairios su ekologija, gamtosauga temos gvildenamos per visus mokslo metus, tačiau šią savaitę ypač didelis dėmesys buvo skirtas klimato kaitai ir su ja susijusioms problemoms gvildenti.

Spalio 27 d. visi gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo Bricks4Kidz® edukaciniame renginyje „Misija –  kaip saugome gamtą!“. Šiame užsiėmime vaikai pagilino žinias apie gamtos tausojimą, mišrųjį kultūros ir gamtos paveldą per konstravimą su LEGO. Renginio metu vaikai sužinojo įdomių dalykų apie vertingiausius Lietuvos gamtos paveldo objektus, gamtos tausojimo svarbą bei turėjo galimybę pasinerti į smagų konstravimo procesą. Taip pat šios veiklos metu mokiniai stiprino bendradarbiavimo, komunikavimo įgūdžius, lavino gebėjimą priimti sprendimus, buvo skatinami kūrybiškai mąstyti per praktinę veiklą.

Klasių vadovai vedė temines klasės valandėles, kuriose mokiniai diskutavo apie klimato kaitos padarinius ir sprendimo būdus, per dorinio ugdymo (etikos) pamokas kalbėjo apie tvarią ateitį, jaunosios kartos pasirinkimo galimybes, mažinant klimato kaitos greičius, kūrė teminius logotipus, per technologijų pamokas 5-7 kl. mokiniai naudodami antrines žaliavas gamino dėžutes senoms baterijoms išmesti.

7-IV kl. mokiniai dalyvavo Nacionaliniame aplinkosaugos egzamine, kuriame demonstravo savo žinias klimato kaitos, atsakingo vartojimo, atliekų tvarkymo, gyvosios gamtos, energetikos, žiedinės ekonomikos, darnaus vystymosi temomis.

Ši iniciatyva dar kartą kviečia susimąstyti apie kiekvieno iš mūsų indėlį prisidedant prie gamtos išsaugojimo bei skatina visuomenę atvirai kalbėti apie iššūkius ir galimybes švelninant klimato kaitą.