ERASMUS+ KURSAI PORTUGALIJOJE

Dinamiškame švietimo pasaulyje įtraukusis ugdymas yra prioritetas, reikalaujantis nuolatinio augimo ir plėtros. Šiuo tikslu Juodšilių „Šilo“ gimnazijos mokytojos A.Žukaitė, R.Falevičienė, R.Jodrė ir Ž.Šemelienė dalyvavo kursuose „S.M.I.L.E: School Management for Inclusive Education- Building an Inclusive Environment“ (liet. Įtraukiojo ugdymo valdymas mokykloje, kuriant įtraukiąją aplinką), kurie vyko Lisabonoje, Portugalioje 2023m. lapkričio 28-gruodžio 5 d.  pagal gimnazijoje įgyvendinamo projekto „Įtraukiojo ugdymo strategijos: nuo pasirengimo iki įgyvendinimo mokykloje“ (Nr.2022-1-LT01-KA122-SCH-000077430) programą.

Šiais kursais buvo siekiama suteikti pedagogams žinių ir įgūdžių, reikalingų kuriant įtraukiąją aplinką, tenkinančią įvairius visų mokinių poreikius. Įtraukusis ugdymas tai ne tik sąvoka, bet įsipareigojimas užtikrinti, jog kiekvienas mokinys, nepaisant jo kilmės, gebėjimų ar mokymosi stiliaus, turėtų galimybę gauti kokybišką išsilavinimą. Kursų metu mokytojams buvo suteikti įvairūs mokymo įrankiai, kurių jiems reikia, kuriant kiekvienam mokiniui svetingą ir palaikančią mokymosi aplinką: veiksmingos klasės strategijos, metodai, prieinamos mokymosi medžiagos kūrimas, individualių poreikių ištyrimo būdai, bendravimo ir bendradarbiavimo praktikos, konfliktų sprendimo aspektai, bendruomenės įsitraukimas.

Dalyvavimas šiuose kursuose suteikė daug naudos mūsų  pedagogams. Savo įgūdžių ir žinių tobulinimas, kultūrinių ir kalbinių įgūdžių plėtra prisidės prie profesinio tobulėjimo, gerins mokymosi atmosferą, o įgyvendinus įtraukiojo ugdymo strategijas, mokiniai ir mokytojai patirs daugiau teigiamos ir praturtinančios patirties.

Pasinaudodami Erasmus+ projekto suteikta galimybe augti, tobulėti, mokytojai darys įtaką mūsų mokinių gyvenimui bei sukurs įtraukesnę ateitį visiems.