PRAKTINIS SEMINARAS APIE ĮTRAUKIOJO UGDYMO STRATEGIJAS IR METODUS

Sausio 18d. gimnazijoje vyko praktinis seminaras, skirtas mokytojams, kuriame buvo akcentuojami įtraukiojo ugdymo metodai ir strategijos, įgyvendinant Erasmus+ projektą „Įtraukiojo ugdymo strategijos: nuo pasirengimo iki įgyvendinimo mokykloje“ (Nr.2022-1-LT01-KA122-SCH-000077430).

Seminaro tikslas: supažindinti ir praktiškai išbandyti įtraukiojo ugdymo praktikas, suprasti ugdymo privalumus, pasitelkiant Erasmus+ kursuose įgytas žinias ir įgūdžius. Seminarą vedė projekto koordinatorė Ž.Šemelienė, kuri pristatė diferencijuoto ir individualizuoto mokymo strategijas ir metodus, ugdančius bendradarbiavimą, kūrybiškumą, skatinančius kritinio mąstymo ir problemų sprendimo įgūdžius. Mokytojai išbandė metodus, pritaikydami juos konkretiems mokinių poreikiams, konkrečioms aplinkoms.

Mokytojų įžvalgos parodė, kad praktinis seminaras ir dalinimasis tarptautine patirtimi teigiamai veikia mokytojų požiūrį į įtraukųjį ugdymą, o praktinės veiklos ir mokymosi metodų taikymas padeda kasdienėje mokymo praktikoje.