DALYVAUJAMOJO  BIUDŽETO ĮGYVENDINIMAS

Mokyklų dalyvavimas dalyvaujamajame biudžete yra puikus būdas įtraukti mokinius į mokyklos valdymą ir veiklos planavimą. Tai suteikia mokiniams galimybę pasidalinti savo nuomonėmis ir idėjomis, kaip geriau panaudoti mokyklos biudžetą, kad atitiktų jų poreikius ir pageidavimus. Toks procesas taip pat moko mokinius atsakomybės, demokratijos ir bendradarbiavimo svarbos.

Balandžio 25-26d. gimnazijoje vyko viešas dalyvaujamojo biudžeto idėjų pristatymas, kurių metu mokiniai pristatė savo iniciatyvas, aiškino vizijas, įgyvendinimo procesus, technines ir finansines  sąlygas, atitikimą gimnazijos bendruomenės poreikiams. Pasiūlytų idėjų įvairovė buvo entuziastingai priimta mokinių, mokytojų bei administracijos atstovų. Visi dalyviai atidžiai išklausė pristatymus, teikė siūlymus, svarstė, diskutavo. Gegužės 2d. įvyks baigiamasis renginys, kurio metu bus išrinkta labiausiai gimnazijos bendruomenei patikusi idėja.

Dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimas  bei bendradarbiavimas tarp visų gimnazijos bendruomenės narių padeda kurti stipresnę bendruomenę, kurioje kiekvienas  jaučiasi vertinamas ir gali prisidėti prie savo gimnazijos gerovės.