Sužavėti Turkijos

Lapkričio  20-27 dienomis Juodšilių „Šilo“  gimnazijos atstovai: 7a, 7b ir 8a klasių mokiniai bei mokytojos Ž.Šemelienė, R.Balsienė, R.Stipinienė lankėsi Turkijos mieste Stambule, kur dalyvavo Erasmus+ projekto „You Can Do This“ (liet.“Tu gali tai padaryti“) mokinių ir mokytojų trumpalaikiuose grupių mainuose. Šio vizito tikslas – ugdyti mokinių supratimą apie sportą, kaip pagrindinę aktyvaus laisvalaikio praleidimo formą, puoselėti fizinę ir psichinę sveikatą,  bei pasidalinti gerąja patirtimi su projekto partneriais iš Turkijos, Lenkijos ir Rumunijos.

Susitikimo metu mokiniai ir mokytojai dalyvavo Stambulo OZEL SAFAK OKULLARI organizuotose įvairiose fizinio lavinimo veiklose, edukacinių erdvių ir mokyklos veiklų pristatymuose, renginiuose, diskusijose. Erasmus+ projekto dėka mokiniai ir mokytojai susipažino su Turkijos švietimo sistemos ypatumais, pamatė gerosios praktikos pavyzdžius sveikatinimo veiklose. Diskusijų metu su administracija ir mokytojais artimiau susipažinta, kaip mokyklose puoselėjama fizinė ir psichinė mokinių bei mokytojų sveikata.  Partnerių dėka mokiniai ir pedagogai taip pat turėjo  unikalią progą apsilankyti nenusakomo dydžio Turkijos nacionalinio istorinio ir kultūrinio paveldo vietose, paplaukioti Bosforo sąsiauriu, aplankyti Topkapi rūmus, Mėlynąją, Sultono Suleimano ir Sofijos mečetes, pasimėgauti nacionaliniu maistu, pasigrožėti naktiniu Stambulu.

Praleista turininga, tarptautinio bendradarbiavimo kupina savaitė Turkijoje. Džiaugiamės konstruktyviais susitikimo rezultatais, užsimezgusia mokyklų draugyste, patobulintais anglų kalbos įgūdžiais ir padovanota galimybe prisiliesti prie Turkijos  didingojo kultūrinio paveldo.