PROJEKTO „YOU CAN DO THIS“  (Projekto Nr.2020-1-PL01-KA229-081798) REZULTATAI

2023 m. rugsėjo 30 d. baigėsi trejus metus trukęs Erasmus+ projektas “You can do this” (liet.Tu gali tai padaryti Nr. 2020-1-PL01-KA229-08179) tarp Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos bei Turkijos mokinių ir mokytojų. Įgyvendinant šį projektą buvo siekiama didinti mokinių informuotumą apie reguliaraus sportavimo svarbą, skatinti saugiai sportuoti, didinti savivertę, pasitikėjimą, ugdyti kritinį mąstymą, kūrybiškumą, vaizduotę, plėtoti tarpkultūrinius ir bendravimo tarptautinėje aplinkoje įgūdžius. Pagrindiniai projekto laimėjimai ir rezultatai yra susiję su projekto tikslo įgyvendinimu ir visomis suplanuotomis veiklomis, kurios prisidėjo prie mokinių fizinio aktyvumo gerinimo, požiūrio į sportą, kaip pagrindinės laisvalaikio praleidimo formos, bei dalykinių ir bendrųjų kompetencijų ugdymo.

Du mokytojai dalyvavo mokymuose Lenkijoje, kurių metu patobulino dalykines bei bendrąsias kompetencijas, susipažino su fizinio lavinimo ugdymo ypatumais šioje šalyje, išbandė įvairius mokymo metodus. Įgyta tarptautinė mokymosi patirtis vėliau buvo pritaikyta gimnazijos ugdymo procese. Projekto metu taip pat įvyko 3 trumpalaikiai mokinių grupių mainai Turkijoje, Lietuvoje, Rumunijoje. 18 Juodšilių “Šilo” gimnazijos mokinių tarptautinių veiklų metu patobulino savo fizinio ugdymosi, bendravimo tarptautinėje aplinkoje, kritinio mąstymo, kūrybiškumo, pažinimo kompetencijas. Šeši projekto trumpalaikių mokinių grupių mainuose dalyvavę mokytojai dalijosi gerąja patirtimi su kolegomis ir mokiniais – kiekvieno mobilumo metu mokytojai iš skirtingų šalių vedė fizinio lavinimo pamokas, pristatė naujus ugdymo metodus, supažindino su besikeičiančiu mokinių požiūriu į aktyvias laisvalaikio veiklas, atliko apklausas. Tiek mokytojai, tiek mokiniai mobilumų metu patobulino užsienio kalbos (anglų) žinias bei plėtė kultūrinį akiratį.

Nauji ir įvairūs fizinio lavinimo metodai bei jų taikymas ugdymo procese padidino mokinių motyvaciją aktyviai sportuoti, dalyvauti fizinėse veiklose, stiprino jų sveikatą, pasitikėjimą, savivertę, gerino emocinę savijautą, patobulino kritinio mąstymo, kūrybiškumo gebėjimus.

Projekto metu sukurta:

5. Projekto viešinimo plakatas