LIETUVOS ŠIRDYJE

Artėja Vasario 16-oji – išskirtinė diena mūsų tautai, valstybei, kiekvienam suaugusiam ir vaikui. Šią dieną 1918 metais buvo atkurta Lietuvos valstybė. Meilės Lietuvai ir smalsumo vedami, gimnazijos trečiokai ir ketvirtokai su mokytojomis Rita ir Loreta lankėsi Lietuvos Respublikos Seime.

 Kelionę po LR Seimą vaikai pradėjo istorinėje  Kovo 11-osios Akto salėje. Čia jie sužinojo, kad  šioje salėje 1990-ųjų kovo 11-ąją buvo atkurta Lietuvos valstybės Nepriklausomybė. Dabar Kovo 11-osios Akto salėje Seimo nariai renkasi į iškilmingus posėdžius, skirtus svarbiausiems mūsų valstybės istorijos įvykiams paminėti.

Vaikai turėjo galimybę pamatyti  ir vieną moderniausių Europoje parlamento salių – naująją Posėdžių salę, kuri buvo atidaryta 2007 m. Čia yra įrengtos atskiros vietos (stebėjimo ložės) Seimo lankytojams.

Seimo rūmuose taip pat vaikai lankėsi Algirdo Mykolo Brazausko salėje, kur vyksta konferencijos, pasitarimai, susitikimai. Domėjosi Seimo rūmus lankiusių garbingų svečių portretais. Ypatingo vaikų dėmesio sulaukė Ukrainos prezidentas.

Nors trumpai, bet vaikai pabendravo su LR Seimo Pirmininko pavaduotoju Vytautu Mitalu. Jis maloniai sutiko atsakyti į vaikų klausimus, nusifotografuoti su vaikais.

Tai buvo geriausia pamoka Lietuvos širdyje- LR Seime!