PASAULINĖS VANDENS IR ŽEMĖS DIENOS MINĖJIMAS IKIMOKYKLINIAME UGDYME

Minėdami Pasaulinę Vandens ir Žemės dienas, „Pelėdžiukų“ grupės vaikai kartu su mokytoja J. Matusevičiene dalyvavo edukacinėje veikloje „Mokausi rūšiuoti“, kurios metu ugdytiniai prisiminė, ką reikia dėti į geltoną, žalią ar mėlyną konteinerius, atliko užduotis, skirtas rūšiavimo įgūdžiams ugdyti, atsakinėjo į viktorinos klausimus, žaidė žaidimą „Aš rūšiuoju“, įgijo žinių apie gamtos saugojimo būtinybę bei atliekų rūšiavimo svarbą.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja I. Trusevič su „Drugelių“ grupės ugdytiniais įgyvendino trumpalaikį projektą „Vanduo – skanu, sveika, įdomu…“. Vaikai stebėjo pristatymą „Vanduo – gyvybės šaltinis“, kalbėjosi apie vandens reikšmę žmogui ir gamtai, vandens tausojimo galimybes, degustavo įvairių skonių vandenį (su citrina, mėta, medumi), atliko vandens kiekio matavimo eksperimentus.

„Boružėlių“ grupės vaikai su ikimokyklinio ugdymo mokytoja D. Voitechovič dalyvavo STEAM veiklose: iš surinktų gamtinių medžiagų dekoravo žodį „Gamta“. Veiklos metu turėjo galimybę ugdyti savo kūrybiškumą, lavino vaizduotę ir smulkiąją motoriką.  Taip pat popieriniame rankšluostyje flomasteriais taškavo nupieštą piešinį ar pasirinktą raštą, pavadino spalvas, spėjo, kas atsitiks su piešiniu, kai ant jo pipete lašins vandenį. Vaikai pastebėjo,kad spalvos susiliejo ir išryškėjo o vanduo susigėrė į popierių. Įvardino naujus atspalvius.

Taip pat ugdytiniai patys ruošė žemę, sėjo, sodino, laistė. Šio užsiėmimo metu jie sužinojo ko reikia, kad augalai augtų: žemių, sėklų, vandens, šviesos, šilumos.